Praktische informatie

Hier vindt u algemene informatie zoals genoten opleidingen, beroepsvereniging, kosten en vergoedingen door zorgverzekeraars.

Hans Clephas is oorspronkelijk opgeleid als bedrijfskundige aan de Technische Universiteit Eindhoven. Vervolgens als projectmanager 5  jaar in het bedrijfsleven gewerkt en daarna als zelfstandig trainer. Tegelijkertijd volgde hij aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum de 6-jarige deeltijdopleiding Fytotherapie (westerse kruidengeneeskunde) en Acupunctuur. Dan verder in de Chinese kruidengeneeskunde aan het Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeskunde te Antwerpen. Sinds 2000 als therapeut werkzaam in een eigen praktijk in ‘s Gravenmoer. Vanaf 2005 actief met Quantum Biofeedback als de moderne variant van energetische geneeswijzen. Tenslotte volgde in 2006 de 2-jarige opleiding orthomoleculaire geneeswijzen volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) via de opleiding Stichting Van Nature, tegenwoordig Naturafoundation.

Intake
De eerste kennismaking bestaat uit een algemene anamnese, waarvan de Quantum Biofeedback test een onderdeel is, en duurt één uur. Aan de hand van de verkregen informatie wordt bepaald wat de behandelmogelijkheden en verwachtingen zijn. Indien van toepassing kan de behandeling worden aangevuld met kruiden, voedingssupplementen, leef- en dieetadviezen. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met reguliere medicatie en mogelijke interacties. Kruiden kunnen, mits verstandig toegepast, goed samengaan met noodzakelijke medicatie. De kruiden en supplementen worden als maatwerk op recept meestal rechtstreeks door de natuurapotheek naar cliënten thuis opgestuurd en dienen zelf aan de leverende apotheek te worden betaald. Standaardproducten kunnen ook zelf besteld worden.

Beroepsverenigingen
Hans is lid van beroepsverenigingen NWP, en NVF waardoor opleiding, na- en bijscholingen, klacht- en tuchtrecht (KAB) geborgd zijn en bijna alle zorgverzekeraars zijn consulten vergoeden. Vergoedingen van de consulten verschillen per zorgverzekeraar en gekozen pakket. Cliënten dienen zelf navraag te doen bij hun zorgverzekeraar of behandelingen van NWP leden worden vergoed in hun geval. Een algemeen overzicht vindt u op de website van de NWP.

Behandelingen vinden uitsluitend op afspraak plaats. De planning hiervan is zodanig dat er zelden wachttijden ontstaan. Afhankelijk van de situatie kunnen de volgende afspraken gemaakt worden:

  • Anamnese / Intake Behandeling Q-Biofeedback 60 minuten  € 117,-
  • Vervolgafspraak 30 minuten  € 58,50
  • Vervolgafspraak 60 minuten  € 117,-
  • Behandeling Acupunctuur 30 minuten  € 58,50
  • Betalingen kunnen worden voldaan aan de hand van een betalingsverzoek via uw bank-app of door overmaking van de factuur