Behandelingen

Specialisaties

  • Overgangsklachten: behandeling met kruiden, zonder hormoonsuppletie met daaraan gerelateerde risico’s
  • PMS: klachten van diverse aard rondom de menstruatie met kruiden, acupunctuur en/of supplementen
  • Stemmingsklachten: met kruiden gericht op stimulering van specifieke neurotransmitters als o.a. serotonine en dopamine, als ook persoonlijke begeleiding en reflectie, bioresonantie
  • Buikklachten: o.a. Prikkelbare Darm Syndroom, met kruiden, supplementen en acupunctuur
  • Huidklachten eczeem, allergie voornamelijk met kruiden, zowel in- als uitwendig
  • Moeheid: in het algemeen, na infecties, bij Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) of Myalgische Encefalomyelitis (ME) : kruiden, supplementen, bioresonantie of acupunctuur
  • Chronische pijn, Fibromyalgie (FM): acupunctuur, bioresonantie, kruiden en supplementen
  • Met behulp van een SCIO bioresonantie apparaat wordt getest op een veelvoud aan energetische reacties op vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, enzymen, hormonen, zenuwstelsel, virussen, bacteriën, schimmels, emoties, Bach bloesems, miasma’s, voedingsmiddelen en indien van toepassing zelf meegebrachte middelen
  • beoordeling bijwerkingen van medicatie en mogelijkheden voor behandeling er van

 

Fytotherapie
Fytotherapie (kruiden) is de professionele toepassing van plantaardige middelen (fytotherapeutica) met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen. Toepassing van kruiden kan volgens verschillende contextmodellen. Globaal kunnen vijf belangrijke modellen voor het gebruik van fytotherapeutica worden onderscheiden: de reguliere op biochemie gebaseerde geneeskunde, de westers traditionele natuurgeneeswijze, de traditionele Chinese geneeswijze, de Ayurvedische geneeswijze en de  antroposofische geneeswijze. Binnen de praktijk wordt gewerkt vanuit de eerste drie modellen.

Acupunctuur
Acus Punctura is Latijn en betekent letterlijk “naalden steek”. In China spreekt men over “Jing Luo”, “zijden net van smalle paden”. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde loopt er een netwerk door en over het lichaam wat ook wel meridianen genoemd wordt. Door deze meridianen stroomt Qi, in het westen meestal vertaald als (levens)energie. Acupunctuur kan een Qi verstoring reguleren en op die wijze mensen helpen om in balans te komen, Qi aan te sterken en weer te laten stromen waardoor klachten zullen verminderen of verdwijnen.

Quantum Biofeedback / Bioresonantie (QXCI / SCIO)
De Quantum biofeedback is een analyse- en behandelsysteem dat wiskunde koppelt aan de kennis en inzichten uit de natuurgeneeswijze en de traditioneel Chinese geneeswijzen. De apparatuur geeft inzicht in de energetische toestand van de mens op dat moment. Vooral chronische klachten kunnen zodoende integraal en vanuit diverse invalshoeken in de kern aangepakt worden door stimulatie van de zelfgenezende krachten van de mens. Het apparaat is ongeschikt voor het stellen van een medische diagnose en wordt ook niet als zodanig gebruikt. Het wordt aanvullend ingezet binnen de modellen van Natuurgeneeskunde en Traditioneel Chinese geneeskunde.

Orthomoleculaire therapie (kPNI)
kPNI staat voor klinische Psycho Neuro Immunologie en is de wetenschap die het verband probeert te leggen tussen de psyche, het zenuwstelsel, de immunologie, endocrinologie en de sociologie. Ze probeert de wisselwerking tussen de verschillende organen en orgaansystemen enerzijds en het totale organisme en zijn/haar omgeving anderzijds via een biochemisch-natuurkundig model te verklaren.

Voeding
Zelfs gezonde en gevarieerde voeding van vandaag bevat minder van de belangrijke inhoudsstoffen dan vroeger. Tegelijkertijd staat de mens bloot aan allerlei extra stress van de moderne tijd waardoor verbruik van en dus behoefte aan noodzakelijke stoffen toeneemt. Dit kan leiden tot behoefte of tekorten waardoor verandering van voedingsgewoonten en/of suppletie verstandig is.

Tai Chi Chuan en Qigong
Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. De vloeiende bewegingen hebben een positief effect op je ademhaling en doorstroming van Qi en Bloed. De vorm is een serie bewegingen die lijkt op een dans. Hoewel de oorsprong uit de vechtsport komt ligt de nadruk op het effect op de gezondheid.
Qìgong kent vele vormen en wordt in de traditionele Chinese ziekenhuizen gebruikt bij de behandeling van diverse klachten. Voor iedere klacht zijn specifieke vormen ontwikkeld waarbij ademhaling, visualisatie en sierlijke bewegingen centraal staan. Lees meer over Qi Gong en Tai Chi via de website van Peer Brouwers Wei Qi